Кметът Котев „запали” светлините на 7-метровата елха в Сандански, пожела благоденствие във всеки дом

  • Начало на празника дадоха Общинският духов оркестър, танцовите формации и децата от детските градини покориха сърцата на присъстващите

 

Сандански засия в коледни светлини. Кметът Кирил Котев  „запали“ осветлението на 7-метровата елха в курортния град. Въпреки студеното и ветровито време стотици санданчани и гости бяха излезли на пл. “България”, за да присъстват на концерта, предхождащ запалването на коледната елха и началото на светлите християнски празници.

В програмата участваха Духов оркестър към НЧ “Отец Паисий – 1919”, ВГ “Звънче” с ръководител Здравка Гошевска и др. Настроение с коледни стихчета, песни, много усмивки и танци създадоха децата от детските градини „Радост“, „Дора Габе“, „Пролет“ и „Първи юни“. Красивите феерии от Танцова формация „Феерия“ и талантливите „снежинки“ от балетна формация „Жасмин“ покориха сърцата на всички присъстващи с грация и усмивки, а ТФ „ХОУП“ изненадаха всички с оригинална хореография и много настроение.

Кметът Кирил Котев поздрави санданчани с хубавите християнски празници и обеща, че приятни изненади ще има не само за децата, а и за всички граждани. Заедно с децата на сцената започна отброяването от 10 до 0 и коледните светлини озариха небето над Сандански. Тържественост и начало на празничната вечер дадоха Общинският духов оркестър.

Тази година отново община Сандански постави и коледни къщички на пл. „България“. В тях се предлагат традиционни кулинарни изкушения, местни вина, специалитети и ръчно изработени коледни предмети и играчки.