Bugatti се отказва от рекорда за скорост

Много автомобилни производители в момента се стремят към разработката на максимално бързи хиперколи, с които да атакуват световния рекорд за скорост. Споменават се дори и конкретни цифри за бъдещото най-добро постижение за сериен модел – развиване на 482 км/ч, което е с повече от 30 км над сегашния рекорд на Koenigsegg Agera RS (447 км/ч).

Любопитното обаче е компанията Bugatti, чийто модел Veyron държеше предишния световен рекорд за скорост сред серийните автомобили, няма намерение да участва в тази надпревара. Генералният директор на фирмата – Щефан Винкелман, обяви, че той и екипът му работят върху друга проекти, сред които е усъвършенстването на по-стари състезателни модели на марката – Т35, GT и Atlantik.

„Когато поех ръководството на Bugatti, първата ми работа беше да тествам всички автомобили. Едва след това добих представа за това, над което работи компанията и така успях да определя приоритетите пред нея. Атаката на световния рекорд да скорост определено не е сред тях”, обясни Винкелман.

Топ-мениджърът допълни, че бъдещето на Bugatti си остава тясно свързано с разработката на хиперколи и няма шанс това да се промени. Така той донякъде разсея слуховете, че марката също ще се пробва в класа на луксозните и много бързи кросоувъри. Все пак Винкелман побърза да уточни, че Bugatti е напълно готова да създаде втори модел в гамата си, като той няма да бъде в сегмента на Chiron.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg