Дупнишките волейболисти от  „Марек Юнион-Ивкони” отстъпиха с 1:3 гейма от ЦСКА пред около 500 фенове

Марекчани не успяха да победят ЦСКА.

„Марек Юнион-Ивкони” записа трета поредна загуба в Суперлигата. Пред около 500 зрители в местната Спортна зала дупничани отстъпиха с 1:3 (25:16, 23:25, 23:25, 21:25) гейма на ЦСКА.
Момчетата на Виктор Карагьозов започнаха срещата много добре и още в началото на първия гейм си осигуриха комфортна преднина, която не изпуснаха до края и спечелиха с убедителното 25:16.

Около 500 фенове наблюдаваха срещата в Дупница.

Втората част бе много по-равностойна и двата тима се вкопчиха в люта битка за всяка точка, като нито един от тях не успя да си осигури добър аванс. В крайна сметка по-големият опит на „армейците” си каза думата и те затвориха втория гейм при 25:23 в тяхна полза.
Третата част наподобяваше много втората. Геймът отново вървеше точка за точка, но в решителните моменти „червените” показаха по-голяма рутина и спечелиха със същия резултат (25:23).
В последния гейм дупничани се опитаха да направят всичко по силите си, за да доведат двубоя до тайбрек, но отстъпиха инициативата в заключителните точки, което доведе до загуба с 21:25.
Най-резултатен в мача бе угандиецът от „Марек Юнион-Ивкони” Катбарт Малинга, който завърши с 18 точки (2 блокади), а още 12 пункта за домакините добави Светослав Иванов (1 блокада). За ЦСКА топреализатор стана Пламен Шекерджиев с 15 точки, а Иван Крачев и Тодор Костов се отчетоха съответно с 13 и 12 пункта.
След третото си поредно поражение дупнишкият клуб остава с актив от 10 точки и продължава да бъде на 7-о място във временното класиране с 4 победи и 4 загуби, докато столичани са 2-ри с 21 пункта (7 спечелени срещи и 1 неуспех).
В следващия кръг „Марек Юнион-Ивкони” гостува на „Монтана” в зала „Младост”. Двубоят е насрочен за 12 декември (сряда) от 18 часа.