Land Rover Defender се връща към трите врати

Компанията Land Rover не се опитва да запази в тайна модификациите, в които ще излезе новото поколение на легендарния Defender. Според информациите до момент, техният брой ще бъде поне пет. Една от тях ще бъде с 3 врати и потвърждение за това са снимките на тестови прототип, публикувани от изданието Motor1.

Досега се считаше, че британците са се отказали от подобен вариант, но това явно не е така. От снимките става ясно, че като цяло всъдеходът ще запази ръбата си форма, но все пак трябва да се уточни, че това е „муле”, тоест прототип, при който са използвани компоненти, които все още се тестват и не е сигурно дали ще се появят при серийния модел.

Факт е обаче, че тестовият вариант с 3 врати прилича максимално на този с 5, който също бе заснет по време на изпитания. Вече е известно, че следващият Defender ще получи изцяло независимо окачване вместо досегашните мостове. Всъдеходът ще се лиши и от традиционната рама, тъй като е изграден на напълно нова платформа. В същото време той ще запази всъдеходните си качества, благодарение на допълнителни електронни системи.

Що се касае до двигатели, новият Defender ще се предлага с 4-и и 6-цилиндрови мотори от семейството Ingenium, които ще работят с постоянна система за задвижване на четирите колела и 9-степенна автоматична скоростна кутия. Мотори с 8 цилиндъра за всъдехода не се предвиждат, но ще има няколко хибридни модификации.

Засега няма яснота кога ще бъде премиерата на модела, но е известно, че британците искат новото поколение на Land Rover Defender да се продава като моделна година 2020. А това означава, че всъдеходът ще бъде представен най-късно през есента на 2019 г.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg