Избери си алхимичен символ и виж от какво се нуждаеш в момента

Алхимията често е наричана Изкуството на мъдрите, а алхимичните символи са известни с огромната си сила, която умее да твори чудеса. Вижте как тези вълшебни символи могат да ви помогнат да откриете от какво се нуждаете в момента. За целта освободете съзнанието си. Сега погледнете изображението. Не позволявайте на мозъка да мисли. Просто разгледайте отделните образи. Сега нека сърцето ви избире един от алхимичните символи. Ето какво означава вашият избор:

  1. Лъвът

Лъвовете символизират Слънцето и необходимостта ви да поемете контрол над съдбата си.

Ако сте избрали лъва, вероятно трябва да избягате от това, което сте построили с толкова много усилия. В живота си до момента сте направили всичко възможно, за да постигнете мечтите си, но сега се чувствате притиснат и доминиран от куп отговорности. Ето защо се чудите дали трябва да поемете по нов път.

Съвет: Приемете изборите, които сте направили, и не се задълбавайте в миналото. Помнете, че всеки житейски урок ви прави по-мъдри и че съдбата ви винаги ще бъде във вашите ръце.

  1. Пясъчен часовник

Пясъчният часовник е символ на неизбежността и цикличността на времето.

Ако сте избрали пясъчния часовник, вероятно се чувствате в капана на времето. То сякаш е спряло в миналото поради трагично или болезнено преживяване. Ето защо се чувствате, сякаш потъвате бавно, без енергия, очаквайки неизбежното да се случи.

Съвет: Опитайте се да вземате най-добрите решения за себе си отсега нататък. Живейте в настоящето. Времето не е ваш враг, а приятел.

  1. Луната

Лунните сили са свързани с емоциите и скритите истини.

Ако сте избрали Луната, тогава сърцето ви е бойно поле. Нещо силно, дълбоко вътре във вас, не може да ви остави да спите или току-що е било събудено и ви тормози. Каква е тази тайна емоция, която ви държи будни – ярост, омраза, гняв или просто страст?

Съвет: Духът ви трябва да намери мир и най-добрият начин да го постигнете е, като разкриете чувствата си. Приемането им е началото. Помнете, че тайната е това, което прави емоциите толкова мощни и вредни. Когато излязат наяве, те престават да ни засягат толкова много.

 

  1. Ключът

 

Ключовете винаги са били свързани с нашето възприятие за живота.

Ако сте избрали ключа, тогава вашият дух отчаяно се нуждае от отговори. Пътят, по който вървите, ви кара да поставяте под въпрос всичко, което някога сте смятали за истина. Може да не знаете къде да търсите или да сте уморени от търсенето, пише „Розали”. В един момент сте решили, че нищо не ви интересува вече. Чувствате се отегчени и без перспектива.

Съвет: Ключът представлява вашето желание да отворите вратата към нови пътеки. Освен това той е проявлението на духа ви, който ви помага да превъзмогнете проблемите в настоящето и да потърсите нови вълнуващи преживявания.

  1. Ръката на Фатима

Ръката на Фатима пази от зли сили.

Ако сте избрали този символ, вероятно някой ви мисли злото, а духът ви жадува да се освободи. Освен това ръката на Фатима ни казва, че свободата, дори и в най-безнадеждната ситуация, се намира в собствените ни ръце.

Съвет: Намерете време, за да се отпуснете и да презаредите енергията си. Така ще се преборите с негативните сили около вас.