Въвеждат антикорупционно обучение в детските градини в Перник

С куклен театър в ДГ „Пролет“ и ДГ №1 „Миньорче“ се постави началото на инициативата по въвеждане на антикорупционно обучение в детските градини в Перник. С драматизация на приказки беше показано на децата кое е доброто и кое е лошото.

Мероприятието е в изпълнение на инициатива на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за въвеждане на антикорупционно обучение.

На събитието присъства кметският екип, както и председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Пламен Йоцов – член на комисията, и директорът на Дирекция „Превенция на корупцията“ Трифон Трифонов.

„Искам да изкажа специални благодарности на Вяра Церовска, защото без нейната подкрепа нищо от това нямаше да се случи. Това е една инициатива, която чрез сценки да покажем на децата какво е добро и какво е лошо, защото те са бъдещето на България. Аз мисля, че всички се убедихме в това, когато видяхме реакцията на малките“, посочи Пламен Георгиев.

„Крайно време беше да започнем да възпитаваме нашите деца още от малки в тези ценности, за да може един ден, когато те пораснат, да бъдат достойни граждани на нашата страна. Така ще изкореним всички проблеми, които имаме, защото в съвременното общество ценностите вече доста са се загубили, но пътят ще е дълъг и труден“, смята Георгиев и също изказа благодарност и на педагозите от детските градини.