Гл. мениджър на „Вихрен” Георги Бачев: Обмисляме 2 футболни турнира в Сандански, водим преговори с македонски отбори

Георги Бачев
  • Не е редно някои господа да идват за по десетина дни с чисто лични интереси и да ползват материалната база без никаква полза за ОФК „Вихрен”, каза още Бачев

Стартира футболен турнир за деца от пет възрастови групи в началото на 2019 г. в Сандански. Спортното събитие е насрочено за периода от 17 до 21 февруари и ще бъде подкрепено от община Сандански, включено е в календара на БФС. Формулата на турнира е: Футбол 7 (родени през 2007 година), Футбол 9 (родени през 2006 година) и деца.
През втория етап на турнира – от 21 до 25 февруари –  ще участват и юноши от младша и старша възраст.
„Пуснали сме покани за участие до българските клубове. Водим разговори и с два македонски. До края на следващата седмица ще има яснота около участието на отборите. Вторият турнир ще бъде през м. август, който също е включен в календара на БФС. Не е редно някои господа да идват за по десетина дни в Сандански с чисто лични интереси, да ползват материалната база на територията на общината без никаква полза за ОФК „Вихрен”. Тази практика ще бъде прекъсната, защото според мен е порочна.
Ще се използват 5 стадиона на територията на община Сандански – изкуственото игрище и основният терен на градския стадион плюс игрищата в Лебница, Ново Делчево и Склаве.
Наградният фонд ще бъде от медали, купи и топки – за всички деца”, коментира Георги Бачев – главен мениджър на ОФК „Вихрен”.