Дават 1400 лв. и златни медали на победителя в коледния футболен турнир за купата на община Петрич

20 отбора ще участват в четвъртия коледен турнир по футбол за Купата на община Петрич. Събитието стартира на 12 декември в зала „Арена Петрич”. В него ще участват общо 20 отбора, като ще има и такива от Сандански, Благоевград и София. В залата на ОбС бе теглен жребият пред представители на всички клубове. Разяснена беше и Наредбата за провеждане на турнира. По категоричен начин бе заявено, че трябва да цари коректността и приятелството по време на всички срещи на терена.
20-те отбора бяха разделени в 4 групи по 5, ще се играе по системата „всеки срещу всеки”. При победа ще се дава по 3 точки, при равенство – по 1 точка. За четвъртфиналната фаза на турнира се класират първите два отбора от всяка група. Отборите, завършили на трето място в групите, ще се борят за спечелването на ваучер в размер на 200 лева, предоставен от местно заведение. Ще има и награден фонд, както следва:
1-во място – 1400 лева, купа и златни медали;
2-ро място – 900 лева, купа и сребърни медали;
3-то място – 500 лева, купа и бронзови медали;
4-то място – 200 лева и купа.
В този турнир, който се очаква да бъде наблюдаван от пълни трибуни в зала „Арена Петрич”, ще вземат участие много известни футболисти, бивши и сегашни национали, както и играещи в момента в различни отбори от всички нива на българското първенство.
Стартът ще бъде даден на 12 декември от 18 часа с мача „Йънг бойс” – „Ред старс”. Официалното откриване на турнира ще стане преди мача „Авангард” – „Ред булс”.