Показват 4 гигантски кристали и над 65 скъпоценни камъни за първи път в Самоков

  • Слава Иванова дари сушилня за нуждите на ЦНСТ и купи за успели ученици от СУ “Никола Велчев”

 

Изложба “Съкровищата на земята” събра ценители в Сарафската къща в Самоков. Изложбата гостува за първи път в Самоков. В нея са включени 4 гигантски кристали и над 65 скъпоценни и декоративни камъни.

Сред тях планински кристал, опушен кварц, цитрин, аметист, нормален и да. Изложбата ще продължи до 20 декември. Инициативата е на Национален дарителски фонд “13 века България” съвместно с НМ “Земята и хората”. На официалното откриване присъстваха Слава Иванова, изпълнителен директор на фонда, кметът Владимир Георгиев, експерти от Национален музей “Земята и хората” и др.


Иванова връчи дарения от името на “13 века България”. За нуждите на ЦНСТ – сушилня на Иванка Соколова, ръководител на центъра, и на Светла Костова, директор на СУ “Никола Велчев”, купи и медали за успели ученици.
Прекрасна музикална програма поднесоха децата от ВГ “Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева.
Водещ на събитието бе Маряна Лобутова, уредник в Сарафската къща. Прекрасна музикална програма с коледни песни поднесоха децата от вокалната група “Медени звънчета” при Основно училище “Митрополит Авксентий Велешки” с ръководител Даниела Георгиева.