Възпитаниците на Силвия Каралийска подредиха коледна изложба с 40 картини в Кюстендил

Младите художници с преподавателката си Силвия Каралийска

Традиционната изложба „Коледни чудеса” на възпитаниците от школата по приложно и изобразително изкуство с преподавател Силвия Каралийска бе открита във фоайето на читалище „Пробуда 1961” в Кюстендил. Младите творци представиха своето виждане чрез изпълнение на зимни пейзажи и композиции, използвайки различни техники и материали –  темпера, пастели и апликация, които носят много настроение и усмивки. В изложбата се представят общо 40 картини, които ще бъдат на разположение на гостите и жителите на Кюстендил до края на месец декември.

Културната институция е подготвила още много прояви за Коледа, като една от тях е ежегодният коледен конкурс „Моята коледа – 2018“. В конкурса, който се провежда в три направления – картина, картичка и сурвачка, могат да участват деца и ученици на възраст 4 до 15 години, разделени в четири възрастови групи.

Крайният срок за изпращане на творбите е 17 декември 2018 г., а резултатите ще бъдат обявени на Коледния концерт на 19 декември, който е от 14,00 ч. в залата читалище “Пробуда 1961”, кв. „Колуша“. За победителите в конкурса са подсигурени предметни награди.

Участие в празничната програма ще вземат деца от музикалните школи на читалището, възпитаници на Начално училище „Св. Климент Охридски“, читалище „Просвета 1921“ – с. Гюешево и др.