Фирма „Екита” ООД

Фирма „Екита” ООД приключва изпълнението на сключения договор от 17.08.2016г. за проект по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-1.003 „Ново работно място 2015” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Финалът на проекта беше отбелязан с закриваща презентация, която се проведе на 06.12.2018г. в сградата на бенефициента в град Петрич.

Общата стойност на проекта беше 174 674.08 лв. без ДДС, от които 148 472.96 лв. от Европейския съюз и 26 201.12 лв. национално финансиране.

Проектът “Осигуряване на нови и ефективни работни места в “Екита” ООД” имаше за цел: “Да се осигурят условия за устойчива заетост чрез обучение и професионална реализация на безработни/неактивни лица и/или младежи до 29 години в региона на град Петрич”. Общата цел на приключващия проект беше постигната чрез следните специфични цели:

  1. Да се създадат нови работни места за безработни и/или неактивни лица и младежи до 29 години за работа във фирма “ЕКИТА” ООД;
  2. Осигуряване на устойчива заетост на новонаетите служители в „ЕКИТА” ООД;
  3. Формиране на знания и умения на новонаетите лица за ефективна професионална реализация.

Осъществяването на общата и специфични цели на проектното предложение бяха постигнати чрез реализирането на следните дейности:

Дейност 1: Организация, управление и контрол на дейностите по проекта;

Дейност 2: Осигуряване на публичност и визуализация на проекта;

Дейност 3: Осигуряване на оборудване на новите работни места в “ЕКИТА” ООД;

Дейност 4: Провеждане на селекция и подбор на безработни и/или неактивни лица за работа в “ЕКИТА” ООД

Дейност 5: Осигуряване на заетост на подбраните лица в “ЕКИТА” ООД;

Дейност 6: Провеждане на професионално обучение по специалност “Металорежещи машини” на 16 новонаети машинни оператори, металообработващи машини.

Чрез тези дейности бяха постигнати следните измерими резултати:

  • На 16 безработни и/или неактивни лица от град Петрич и района беше осигурена заетост за минимум 12 месеца в “ЕКИТА” ООД, на длъжността – машинни оператори, металообработващи машини.
  • Беше предоставена възможност за обучение за повишаване на професионалната квалификация по специалност “Металорежещи машини”.
  • На новонаетите лица беше осигурено оборудване, необходимо за ефективното изпълнение на трудовата дейност.

Определената целева група по проекта бяха безработни/неактивни лица (50%) и/или младежи до 29 години (50%). Дейностите в приключващия проект бяха реализирани в гр. Петрич.

www.eufunds.bg

ПРОЕКТ BG05M9OP001-1.003-0970

„Осигуряване на нови и ефективни работни места в „Екита“ ООД“