С 4 атрактивни мача стартира коледният турнир по футбол в Петрич, неуморният Десислав Токов наниза 3 гола във вратата на „Турист”

Стартира коледният турнир по футбол в зала „Арена Петрич”. Четири мача се изиграха през първия ден от коледния турнир за Купата на община Петрич. Първи излязоха на терена отборите на „Ред старс“ и „Йънг бойс“. Мачът започна равностойно, без опасности пред двете врати през първите 15-ина минути. В 16-ата минута. Митко Джаков от 15-16 метра със силен шут изпрати топката в мрежата зад вратаря на „Йънг бойс” за 1:0. Появиха се някои прояви извън правилата, което не остана незабелязано от главния съдия Христо Божков, който реагираше навреме и

 

санкционираше провинилите се футболисти.

В 34-тата минута Красимир Кадиев (бивш футболист на „Беласица”) обстрелва вратаря на „Йънг бойс”, топката бе избита и с глава Атанас Дойчинов я насочи в мрежата за 2:0. Две минути по-късно след успешна атака на отбора на „Йънг бойс“ Благовест Танев успя да намали резултата на 2:1. Вторият мач на терена бе между отборите на „Туристите“ и „Вега“. Още след първия съдийски сигнал футболистите на двата отбора заиграха на високи обороти, търсейки бърза развръзка в двубоя. Първата качествена атака за отбора на „Вега“ бе започната от Росен Симонски, който от дълбочина тръгна с топката, насочи я към Юри Николов, който не успя да открие резултата заради отлична намеса на противниковия вратар.

 

Звездата на „Подгорец“ (Коларово) Велик Великов,

 

сега с фланелката на „Вега“, сновеше по целия терен и заедно с Росен Симонски и Юри Николов правеха отлично впечатление на зрителите в залата. Божидар Николов от „Туристите“ на два пъти изскочи в удобна позиция за отбелязване на гол, но вратарят на „Вега“ Васил Стоянджиков прояви завиден рефлекс и отрази ударите му майсторски. В 11-ата минута Велик Великов насочи топката към Росен Симонски, който овладя кълбото, стреля с левия крак, но отново противниковият вратар не допусна топката зад себе си. Росен Симонски и Юри Николов с нови отлични прояви като нападатели озориха вратаря на „Туристите“, но той отне надеждите им за отбелязване на голове. В 17-ата минута след бърза контраатака на „Вега“ Любомир Маринков насочи кълбото в горния десен ъгъл на противниковия тим за 0:1. Минута по-късно Росен

Симонски прехвърли майсторски вратаря на „Туристите“ за 0:2.

 

След почивката темпото на играта се запази и ставаше все по-интересно пред двете врати. Футболистите на „Вега“ заиграха в собствената си половина и разчитаха напред само на контраатаки. Играеше се по-често пред вратата на „Вега“. Отново голямата фигура за отбора на „Вега“ бе Васил Стоянджиков, който бе с основна заслуга, за да се запази суха вратата и да се поздравят с първата си победа в турнира.
Третият мач бе между отборите на „Авангард“ (Сандански) и „Редбул“ (Благоевград). Първи имаха шанс за отбелязване на гол в срещата санданските футболисти, след като Янислав Тусонджиев открадна топката в средата на терена, навлезе на скорост и стреля, но вратарят отклони с крак кълбото. В 9-ата минута Георги

 

 

Киров със страхотен шут от 12-13 метра обстрелва вратаря

 

 

на „Авангард“, но без резултат. Шест минути по-късно отново Георги Киров бе изведен в наказателното поле на „Редбул“, но вратарят им и този път бе невероятен и не допусна топката зад себе си. В самия край на първата част Даниел Гогов изпрати топката в далечния ъгъл за 0:1. Отново Гогов при поредна бърза контраатака на благоевградския тим накара стража на санданчани да вади топката от мрежата си за втори път. Независимо от временния резултат на терена и двата отбора продължаваха да се нравят на зрителите с интересните си хрумвания пред вратата. Правеше много добро впечатление добре пакетираната защита на благоевградчани в лицето на Георги Киров и Петър Кепов. Най-чистото положение за „Авангард“ проигра Янислав Тусонджиев, който след атака по левия фланг се озова очи в очи с вратаря на „Редбул“, но не успя да го простреля.

 

Класическото 3:0 за отбора на „Редбул“ направи Асен Васев

 

 

две минути преди края на срещата. Николай Вълков от отбора на „Авангард“ отбеляза почетното попадение в самия край на срещата.
Четвъртата последна среща се игра между отборите на „Лайпциг“ и „Турист“. Този мач премина под диктовката на отбора на „Лайпциг“, воден от неуморимия Десислав Токов, бивш футболист на „Беласица“, „Пирин“ (ГД), гръцкия „Анагениси“ и „Малеш“ (Микрево), успя да наниже три попадения във вратата на „Турист“, а Аспарух Шамкалов и Велик Опренов на два пъти разгромиха противниковия тим с 6:1.