Range Rover Evoque вече е тук

Българските почитатели на Jaguar Land Rover в София са първите в Европа, зърнали новото поколение Range Rover Evoque веднага след световната му премиера в Лондон. Всички желаещи да се докоснат на живо до новия Range Rover Evoque могат да го направят между 14 и 31 декември 2018 г. в шоурума на Jaguar Land Rover в София и между 3 и 6 януари 2019 г. в шоурума на Jaguar Land Rover в Мото-Пфое Варна. Пионер на пазара на луксозни компактни SUV автомобили с продажби от над 772 096 броя в световен мащаб и повече от 217 международни награди, новият Range Rover Evoque е усъвършенствана еволюция на оригинала. Съчетаващ ненадминатото наследство на Range Rover със свръхмодерни технологии – проектиран, конструиран и произвеждан във Великобритания – той отговаря на нуждите на днешните клиенти.

Финбар МакФол, директор глобален маркетинг, Jaguar Land Rover, споделя: „Преди осем години създадохме нов сегмент и светът ни последва. Сега даваме нова дефиниция на луксозен компактен SUV. С дизайн и проходимост в основата си и най-новите технологии на разположение, новият Evoque отговаря на вашите нужди както никога досега и ви гарантира достигане на вашата дестинация, независимо от условията.“

Надграждайки моментално разпознаваемия дизайн на оригинала, новият Evoque е усъвършенствана еволюция на характерния и подобен на купе силует с отличителен скосен покрив и издигаща се средна линия, който идентифицира семейството на Range Rover.

Изключителните пропорции и обем са подсилени от подчертаните рамене и мощните арки на колелата, които в съчетание с 21-инчовите джанти създават силно и динамично присъствие.

Въвеждането на ювелирни елементи като супер тънки матрични LED предни фарове осигурява по-изтънчена светлинна графика отпред и отзад. Изравнени с каросерията дръжки на вратите допълват гладката изваяна естетика, а „бягащите“ мигачи създават целенасочен светлинен подпис. Опционални детайли R-Dynamic и медни акценти допълват уникалната привлекателност на модела.

Отвътре, майсторски изработеният дизайн съчетава изчистени повърхности и опростени линии с внимателно подбрани висококачествени материали, за да създаде луксозно, минималистично, дигитално купе. Като висококачествена алтернатива на кожата се предлага технически текстил, използващ рециклирана пластмаса, като вълнената тъкан Kvadrat и велура Miko, както и опциите Eucalyptus и Ultrafabrics. Купето е проектирано да бъде спокойно и тихо място, осигуряващо комфорт и благосъстояние на пътниците, с технологии като системата Touch Pro Duo с двоен сензорен екран, съдържаща нов, по-бърз софтуер, седалки с 20-степенно регулиране и йонизация на въздуха в купето, които допълват увеличеното интериорно пространство.

Гери МакГавърн, главен директор Дизайн на Land Rover, каза: „Когато Range Rover Evoque направи своя дебют през 2010 г., той трансформира света на компактните SUV автомобили и новият модел е готов да продължи това забележително пътуване. Този автомобил с изявен характер съчетава финес и забавление, за да създаде така важната  емоционална реакция, която привлича погледите и кара хората да се усмихват.“

Размерите на новия Evoque са почти идентични с тези на своя предшественик, но стъпвайки върху новата първокласна напречна архитектура на Land Rover, използваща различни материали, новият модел осигурява повече пространство в купето отпреди. По-дълго междуосие осигурява допълнително пространство от 20 мм за коленете на пътниците на задните седалки и повече място за съхранение на дребни вещи. По-голямата жабка и централното отделение вече могат с лекота да поберат таблети, ръчни чанти и бутилки. Пространството за багаж е с 10% по-голямо (591 литра), много по-широко и лесно помества сгъната детска количка или комплект стикове за голф, като обемът се увеличава до 1 383 литра, когато делимите в съотношение 40:20:40 седалки на втория ред са сгънати.

Range Rover от край до край, компактният SUV съчетава проходимост върху всякакви терени и увереност при всякакви метеорологични условия. Новият Evoque включва Задвижване на всички колела както и Активно задвижване от второ поколение с възможност за изключване на задвижването за увеличена икономичност и Адаптивна динамика за оптимален баланс между комфорт и пъргавина. Terrain Response 2 – технология, въведена за първи път в пълноразмерен Range Rover – автоматично разпознава повърхността, върху която се движи автомобилът, и регулира настройката спрямо нея, като Evoque вече може да гази във вода с дълбочина до 600 мм.

Известната командна позиция на водача на Range Rover се впуска в дигиталната ера с първото в сегмента интелигентно огледало за обратно виждане, което се трансформира в HD видеоекран. Ако видимостта отзад е затруднена от пътници или обемни предмети, водачът просто натиска бутон в долната част на огледалото и данни от камерата от птичи поглед показват с ясна висока резолюция какво има зад автомобила. Екранът предоставя по-широко (50-градусово) зрително поле и отлична видимост при ниска осветеност.

Новият Evoque е и първият в света, оборудван с технологията Ground View, която ефективно превръща предния капак в невидим, като прожектира изображения от камерата върху горния сензорен екран, за да предостави на водача 180-градусов изглед под предната част на автомобила. Това е полезно при трудни маневри по паркиране, за избягване на високите бордюри в градските центрове, или преодоляване на неравни терени и е въплъщение на технологията Прозрачен преден капак, представена от Land Rover през 2014 г.

Ник Роджърс, Изпълнителен директор, Продуктов инженеринг, Jaguar Land Rover, каза: „Под повърхността е осъществена инженерна и техническа революция. Архитектурата е изцяло нова, за да направи възможна електрификацията, като единствено пантите на вратите остават непроменени. Новите основи също допринасят за прочутия финес и проходимост на Range Rover. Evoque сега е по-дигитален от всякога. Софтуерът на информационно-развлекателната система е усъвършенстван, за да я направи интелигентна, плавна и интуитивна. В допълнение на това сме добавили Apple CarPlay и Android Auto, осигуряващи безпроблемна интеграция със смартфон.“

Evoque е първият Land Rover с функцията Интелигентни настройки, която използва алгоритми на изкуствен интелект, за да научи предпочитанията на водача и действа като иконом на борда. В допълнение към позицията на седалките, музиката и настройките на климатичната система, Evoque може да управлява предпочитанията за масаж и кормилна колона за максимално увеличаване на комфорта.

 

 

 

 

Източник:topgear.bg