Infiniti също ще прави кросоувър на ток

Компанията Infiniti разпространи показа скица на първия си изцяло електрически кросоувър. Моделът ще бъде представен в началото на следващата година, когато премиум-бранда, принадлежащ на концерна Nissan, ще навърши 30 години. Първият модел на Infiniti дебютира на автосалона в Детройт, провеждан през януари, така че най-вероятно и моделът на ток ще бъде показан там.

Първият изцяло електрически кросоуър на Infiniti е разработен на нова платформа, разработена специално за модели на ток. При електромобила ще дебютира и новият фирмен стил на японската марка, който ще видим и при следващите автомобили на бранда.

Очаква се, в Детройт компанията да покаже концептуална версия на SUV-модела, но серийният вариант няма да се отличава кой знае колко. Той ще се появи на пазара още през 2020 г., тъй като в Infiniti не искат да продължават да изостават от конкурентите си в сегмента – Jaguar вече продава своя I-Pace, Audi стартира производство на e-tron, Mercedes-Benz готви пускането на EQC, а BMW през 2020 г. ще покаже изцяло електрическо X3.

Засега японците не разкриват технически детайли за бъдещия си кросоувър на ток и ограничават информация за модела с показването само на една скица. От infiniti все пак посочват, че в дизайна на електромобила са включени елементи от предишния концептуални модели – като седана Q Inspiration и спийдстъра Prototype 10.

Освен това, от компанията допълват, че платформата в основата на кросоувъра, е с напълно ново разположение на силовия агрегат, което позволява по-голяма пространство в салона. Самото шаси ще може да се използва не само за модели на ток, но и за автомобили с хибридно задвижване.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg