Традиционния коледен концерт и благотворителен базар организира община Сапарева баня – средствата отиват за сираци, самотни родители и деца със специални нужди

  • В музикалната програма ще се включат деца от ДГ “Св. Анна”,     талантливите самодейци от читалищата в Сапарево, Ресилово, Овчарци, Сапарева баня, Клуб на жената „От извора”, деца от Школата по пиано и Денс формация към НЧ “Просветен лъч 1905”

В Сапарева баня ще се проведе традиционният коледен концерт и благотворителен базар на 20 декември (четвъртък) с начален час 17,30 часа, а мястото е големият салон на НЧ „Просветен лъч – 1905” в град Сапарева баня.


Организаторите от община Сапарева баня и тази година са подготвили богата празнична програма. В музикалната програма ще се включат деца от ДГ “Св. Анна”, талантливите самодейци от читалищата „Народни будители – 1926” – Сапарево, „Нов живот – 1928” – Ресилово, „Пробуда – 1923” – Овчарци, „От извора – 2013” – Сапарева баня, Клуб на жената „От извора”, деца от Школата по пиано и Денс формация към НЧ “Просветен лъч 1905”.
Жителите и гостите на града могат да подкрепят благотворителната кампания, която се организира за трета поредна година от община Сапарева баня, като си закупят красива коледна украса, сладкиши или традиционно ястие.

Благотворителният базар ще продължи и на 21.12.2018 г. по време на коледното тържество на СУ “Христо Ботев” – гр. Сапарева баня, което ще бъде с начален час 10,00 в големия салон на НЧ “Просветен лъч – 1905”. На базара ще бъдат изложени сурвачки, коледни играчки и картички, изработени от децата от ДГ „Св. Анна” и учениците от СУ „Христо Ботев”. За поредна година изложба-базар на традиционни български ястия ще представят доброволци от общината.
Всички събрани средства от благотворителната коледна кампания ще бъдат дарени отново на деца сираци, самотни родители и деца със специални нужди.