Каратеката Мира Генчева от Кюстендил на крачка от медал на Световната младежка лига в Италия

Трите каратеки на "Дарис"

Трима състезатели на КК “Дарис” взеха участие в Световна младежка лига по олимпийско карате в Каорле, Италия. Част от националния отбор на България бяха Тодор Настев- 57 кг кумите 14/15г.; Александър Стефанов – 45 кг кумите 12/13г. и Мира Генчева – +47кг кумите 12/13г.

В лигата участваха 2652-ма състезатели от 67 държави, а България бе представена от 26 каратеки от различни клубове в страната.

На крачка от отличията остана Мира Генчева, която се нареди на престижното 5-о място. На татамито тя изигра 7 срещи, като в нейната категория имаше 91 момичета от целия свят. В първи кръг Мира победи представителка на домакините с 3:0, а във втория игра отново срещу състезателка от Италия, която разгроми с 8:0. Последваха още три успеха – срещу Грузия с 3:0, отново над Италия с 2:0, а в петия се наложи с 1:0 над Франция. На полуфинал българката загуби от Шотландия с 4:0 и в спора за бронза отстъпи от ЮАР с 2:0.

Александър Стефанов се класира на 7-о място след 5 изиграни срещи. В първи кръг победа над Русия с 8:0, във втори победа над Латвия с 3:1, загуба в третия от състезател от Украйна с 4:0, който достигна до финала и изтегли Сашо на репешаж. В първата си среща той победи Румъния с 2:2 и съдийско решение, но във втория загуби от Македония с 3:0.

Тодор Настев изигра 3 срещи. В първия кръг победи Италия с 6:1, във втория Швейцария с 1:0 и загуби от Латвия с 1:0.

“Много добро представяне на всички състезатели, израстваме с всяко едно състезание, а лигите са по-силни дори от световните първенства”, сподели треньорът Борислав Иванов.