Хит в интернет! Кола кацна на мантинела на пътя за Перник

Шофьор с 1,2 промила се метна с голфа си в река Струма

 

Атрактивна каскада събра очите на шофьорите по пътя Перник-София. Вместо да внимават къде карат, преминаващите водачи гледаха със зяпнали уста лека кола, кацнала върху мантинела. Снимката стана тотален хит във фейсбук. В групата на перничани хората се чудеха и маеха как точно е станала каскадата.

Някои се шегуваха, че това е българската вариация на френската класиката с Луи дьо Фюнес „Кацнал на едно дърво”, но други зевзеци определиха ситуацията като „Кацнал на една мантинела по пернишки”. „Това е най-опасната зона между Владая и Драгичево. Често стават катастрофи в този район. Температурите паднаха през нощта, заледило се е и не са хвърлили сол! А друг е въпросът, че не е карал със скорост, съобразена със зимни условия. Няма такъв майстор”, коментираха разпалено перничани.

При друга куриозна, но страшничка катастрофа 29-годишен жител на Елхово се хвърли в река Струма. Случката се е разиграла на 15 декември около 04,00 ч. Тогава на тел. 112 бил получен сигнал, че лек автомобил „Фолксваген Голф“ е паднал в коритото на река Струма, на кръстовището на улиците „Средец“ и „Струма“. Пристигналите на място униформени установили, че колата е шофирана от 29-годишния Ж.Г. от гр. Елхово. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,02 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и работата по разследването на случая продължава.