Деца от Симитли изработиха коледни украшения в помощ на страдащата от церебрална парализа Лия

Коледната изложба базар официално бe открита по традиция в изложбената зала на Читалище „Св. Климент Охридски” в Симитли.

Родители, учители и деца от съвсем малка възраст, изработили с труд и желание, старание и много фантазия невероятни коледни предмети, сътвориха уникалната изложба, неповторима по вид и стойност. Десетките празнични украшения са ръкоделия на децата от Детска градина „Радост” – Симитли и всички нейни филиали в общината, СУ „Св. св. Кирил и Методий” – Симитли, СУ ”Св. св. Кирил и Методий” – Крупник, ОбУ „Св. Паисий Хилендарски” и ДГ „Долно Осеново“.

Малките коледни ангелчета и джуджетата на филиал „Ян Бибиян“ засияха в празнично подредената зала, като изпълниха феерични танци с благотворителна цел. Тази година събраните средства ще бъдат дарени за най-благородната кауза. Симитличани се обединяват за дарителска кампания за малката Лия от село Полето. Всеки желаещ може да помогне за лечението на 4-годишната Лия, която страда от детска церебрална парализа – квадрипареза, като закупи предмет от базара изложба или просто да пусне пари в касичките в читалището.

Благотворителна коледна изложба базар „Да дарим усмивка на Лия за Коледа“ ще бъде на мястото си, докато продуктите не бъдат изцяло разпродадени, а учениците от училището в Симитли напълно доброволно ще дежурят и ще продават предметите. Малки и големи усетиха магията на Коледа и си припомниха, че по Коледа стават чудеса, затова всички се обединяваме около малкото чудо Лия да проходи. Само трябва да бъдем по-добри. Изложбата бе открита от зам.-кмета Евгения Георгиева, която пожела смирение в домовете ни, много здраве и благодари на участниците, които всяка година правят небивали красоти, които всеки може да закупи и да занесе в дома си.

Нека заедно в светлите коледни и новогодишни празници отворим сърцата си и да помогнем на Лия да постигне своята мечта, тя е наше дете и нека се погрижим за нея!

Банкова сметка в Първа инвестиционна банка

IBAN: BG98FINV91502016465887

BIC: FINVBGSF

В полза на Лияна Спасова Ангелова