Андрей Тодоров от Кюстендил стигна 1/8-финалите на Световната младежка лига по карате в Италия

Андрей, Виктория, Янислав и Георги с треньора Веселин Димитров

Треньорът Веселин Димитров: Щастлив съм, че бяхме сред най- добрите, въпреки че не можахме да спечелим медал

 

Четирима състезатели на карате клуб “Шурикен”-Кюстендил бяха част от Световната младежка лига в град Kaорле, Венеция. В престижната надпревара на татамито в спор за отличията излязоха близо 3000 участниците от цял свят. Най-успешно представяне от кюстендилската школа, с треньор Веселин Димитров, направи Андрей Тодоров. При кадетите -63 кг, където бяха 118 състезатели, той стигна до осминафиналите. В първия кръг Андрей постигна победа над Италия 3-1, след това разгроми представител на Румъния с 5-1, а в третия победи френска каратека с 2-1. На 1/8-финал той загуби от състезател на Грузия с 0-4. Малко не достигна на Андрей да се бори за медал. В момента той е 21-ви в световната ранглиста в категория -63 кг при кадетите, каза треньорът Веселин Димитров.

Янислав Мелеков при кадети -57 кг започна от 2-ри кръг, където победи Словакия с 1-0, но в 3-ти кръг загуби 3-2 от Испания, като това бе първо голямо негово състезание на тази възраст. Виктория Венкова при кадетки +54 кг в първия кръг победи състезателка на Италия с 3-0, след това допусна загуба от Германия с 0-4. Георги Матуски бе много ощетен в дисциплината ката при деца до 14 г. и не можа да премине в следващия кръг, остана на 5-о място в групата си на кумите след загуба от италианец.

„Щастлив съм, че бяхме сред най-добрите, въпреки че не можахме да спечелим медал, това бе много ценен опит. Това бе и последно състезание за годината, следващото ще бъде началото на януари в Хърватия. Благодаря на всички състезатели, че се представиха достойно, и на техните родители за подкрепата”, сподели треньорът Веселин Димитров.