Шефката на пернишката галерия Елена Темелкова откри изложба с рисувана коприна и живопис

„Цветна приказка“ грейна в галерия „Кракра“. Автор на красивата експозиция е директорът на галерия “Перник” Елена Темелкова. Този път чаровната художничка представя 23 творби – рисувана коприна и живопис с акрил.

„Благодарение на теб, Ели, се случиха толкова красиви събития, които буквално променят нашия град. Успяваш с това, което правиш, да стигнеш до сърцата на много хора на различна възраст. Желая ти здраве, вдъхновение, обич и още много творчески успехи“, сподели кметът при откриването на експозицията.

За творчеството на Елена Темелкова и уникалните творби говориха доц. Ралица Мирчева и доц. Валентин Савчев, които са преподаватели в Нов български университет.   

Темелкова е завършила НХА в София в класа на проф. Марин Върбанов, специалност “Текстил и мода”. Член е на СБХ. Работи в областта на монументалната текстилна пластика, живопис върху коприна, интериорен текстил, уникални рисувани облекла и аксесоари. Автор е на над 25 самостоятелни изложби, както и на авторски ревюта с рисувани облекла. Участвала е в много сборни изложби в Перник, София и Варна. Нейни картини са притежание на галерии и частни сбирки в страната и чужбина – Германия, Франция, Сърбия, Кипър, Гърция, Македония и др.