Внимание! Дрогирани шофьори вилнеят по пътищата в Кюстендил и Цървеняно

Само за ден полицаи сгащиха в Кюстендил и край село Цървеняно двама дрогирани водачи на автомобили. При извършване на проверка на л.а. „Хюндай“ на един от централните булеварди “Бузлуджа” в областния град кюстендилски полицаи са установили, че водачът – 20-годишен мъж, управлява след употреба на алкохол и наркотични вещества. Дрегерът е отчел резултат 2.02 промила алкохол в издишания въздух, а тестът за употреба на наркотици е реагирал на амфетамин.

При претърсването на автомобила са открити и 2 опаковки с бяло вещество. При направения полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Водачът и 28-годишният му спътник са задържани с полицейска заповед. Започнати си досъдебни производства по случая в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В същия ден, но при извършена проверка от пътни полицаи край село Цървеняно на л.а. „Пежо“ е установено, че водачът управлява след употреба на наркотично вещество. Тестът е реагирал на кокаин. Водачът – 33-годишен кюстендилец, е задържан за 24 ч. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ-Кюстендил.