Кирила Кирилова пропищя от напукани къщи в Усойка: Върнах се от оня свят след 10-часова операция на гръбнака, а сега домът застрашава живота ми

Кирила Кирилова е изключително разтревожена за състоянието на нейната и съседните къщи.
  • Имаме проект за 30 000 лв. за смяната на водопровода и асфалтиране на ул. „Тополи”, положението ще се подобри, каза кметът на бобошевското село Васил Соколов

 

Къщите на ул. „Тополи” в бобошевското село Усойка са нацепени от огромни процепи, а мазилка се рони с бързи темпове, сигнализира във в. „Вяра” Кирила Кирилова.

Проблемите по къщата й се виждат и с просто око.

„Вяра” отиде на място, за да види каква е причината за тревогите на местните жители. Посрещна ни Кирила Кирилова, която е родом от София, но се върнала да се грижи за наследствената къща, след като баща й е починал.

Кметът на село Усойка Васил Соколов

„Аз съм от София, но се прибрах преди време в Усойка, за да поддържам къщата. Баща ми живееше тук и се грижеше за нея, но той си отиде от този свят. Сестра ми е в чужбина и така поддръжката на имота остана моя грижа.

Столичанката ни показа и стаята, където спи. Както се вижда, стената е силно напукана.

Преди успявах по някакъв начин да се грижа за къщата, но вече не мога. Претърпях зловеща злополука. Докато кроях лозницата в двора, паднах жестоко и си счупих гръбнака. Оперираха ме 15 лекари в продължение на 6 часа, след това се възстановявах изключително дълго време.

Мазилката продължава да пада с бързи темпове.
Молбата, която столичанката е изпратила (вдясно) и писмото от община Бобошево, че молбата е депозирана и ще бъде разгледана.

 

Подробности в печатното издание