280 000 лв. за VW T5 Multivan с двигател на 911 Turbo

Моделите като този са просто родени за „гаври“ по германските магистрали. VW T5 Multivan разполага с място за минимум шестима души и техния багаж – но някой шантав тунинг маниак е решил да постави на буса двигател от Porsche 911 Turbo и да гледа сеира на разни „бързаци“, които се опитват да го изместят от лявата лента. 3,6-литровият боксер на 997, разположен отзад, генерира 572 конски сили и позволява достигането на максимална скорост 284 км/ч.

Естествено, мощността се предава към задните колела – което превръща „лудия Т5“ в достоен наследник на предшествениците си със задно задвижване, разположен отзад мотор и въздушно охлаждане. Скоростната кутия е 6-степенна ръчна, а диференциалът е с ограничено приплъзване. Окачването и шасито са „ъпгрейднати“ за по-добра управляемост, а за оптималното отрицателно ускорение се грижат 6-бутални апарати отпред и 4-бутални отзад.

Porsche-то обаче не е само в задвижването: в интериора, издържан в кафяво и цвят „слонова кост“, откриваме седалки, както и волан и арматурно табло от 911. В списъка с екстри влизат отопляеми седалки, автопилот, както и афтърмаркет инфоразвлекателна система, поддържаща Apple CarPlay и Android Auto и с дисплей за забавление на пътниците отзад.

Най-стряскащото в целия проект е цената – 280 000 лева! Горе-долу за същите пари ще можете да си вземете чисто ново 911 GT3… Но там няма да можете да натоварите новия си гардероб или пералня!

Източник: autobild.bg