Porsche озлоби базовите 718 Boxster и Cayman

Компанията Porsche представи две нови версии на купето 718 Cayman и роудстъра 718 Boxster, които се предлагат само за модификациите на двата модела с 4-цилиндрови мотори. Спортните коли са получили добавка „Т” към името си, като са получили облекчена конструкция, спортно окачване и оборудване за каране на писта.-

Идеята е двете машини да заемат нишата между 4-цилиндровите варианти на двата модела и 6-цилиндровите версии с добавка S към названието. Новите Porsche 718 Cayman и 718 Boxster имат специално подпори на двигателите и на скоростните кутии, фирмено адаптивно окачване PASM със снижен с 20 мм пътен просвет, спортна изпускателна система, самоблокиращ диференциал на задната ос и система за векторизация на тягата.

От стандартните модели новите версии се отличават по 20-цоловите джанти и корпусите на външните огледала в цвят Agate Gray. На автомобилите с механични скоростни кутии е поставен по-малък лост за смяна на предавките. С цел постигане на по-ниско тегло, инженерите на Porsche са се отказали от мултимедийната система, но тя все пак е достъпна като опция за моделите.

Двигателите на двете спортни коли не са пипани. Купето и роудстърът са оборудвани с 2,0-литров „боксер” с 4 цилиндъра, развиващ 300 к.с. и 380 Нм въртящ момент. Моторът работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенна преселективна трансмисия PDK с два съединителя.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg