1 млн. лв. получи Сандански от МС, кметът Котев: Парите ще се разходват за пространството около новата Спортна зала

1 млн. лв. за пространството около новата спортна зала получи с постановление на Министерския съвет община Сандански. Това съобщи кметът на курортния град Кирил Котев. В свое интервю той разясни детайли около добрата новина:

– Г-н Котев, как ще бъдат изразходвани тези средства от 1 млн. лв., които получава община Сандански с постановление на Министерския съвет?

– С тези средства ще се изгради пътна връзка и вертикална планировка за обект „Спортно-рекреационен център град Сандански“.

– Ще има ли спортни съоръжения около самата зала? Как ще изглежда целият обект?

– Да, предвидени са спортни съоръжения за спорт на открито. Идеята е Спортно-рекреационният център да се превърне в  притегателно за спортистите място, където да се упражняват различни видове спорт и като цяло за гражданите за спорт, отдих и почивка.

– Средствата, които получава община Сандански, ще бъдат ли достатъчни?

– С мащабния проект, който ще реализираме, искаме да постигнем една цялостна завършеност на Спортно-рекреационния център. Тези средства ще ни бъдат от изключителна помощ. Благодаря на правителството за оказаната подкрепа, оценката и доверието. Скоро всички ние ще имаме възможността да оценим по достойнство нашата нова и дълго чакана Спортна зала.