Малки коледари полазиха кмета Петър Паунов за Игнажден, 200 деца от Кюстендил получиха подаръци от църквата

Петър Паунов
  • Кюстендил стана част от дарителската кампания, над 68 деца в неравностойно положение и от социално слаби семейства, както и деца със специални потребности ще получат подаръци за Рождество, каза градоначалникът

 

Малки коледари от детските градини в Кюстендил полазиха рано на Игнажден кмета Петър Паунов, които изненадаха приятно градоначалника. “Беше страхотно изживяване да гледаш усмихнатите личица на децата на днешния празник Свети Игнатий Богоносец. Малчуганите озариха и огласиха кабинета само с присъствието си”, сподели Паунов пред медиите, които днес бе поканил на коктейл.

Малчугани от детски градини полазиха кметовете в община Кюстендил.

Кметът на Кюстендил сподели с гордост пред журналистите, че близо 200 деца ще получат в рамките на деня подаръци за Коледа от Българската православна църква.

“Кюстендил стана част от дарителската кампания на Българската православна църква. До мен с личното благословение на Светейшия Български Патриарх и Софийски митрополит Неофит, с активното съдействие на Белоградчишкия епископ Поликарп стотици подаръци вече са тук за кюстендилските деца. Повече от 68 деца в неравностойно положение и от социално слаби семейства, деца със специални потребности ще получат подаръци за Рождество. Отделно ще зарадваме над 180 деца от яслените групи към всяка една от детските градини. Благодарим на Светата ни православна църква, че отново е до нас и ни милва в тези предпразнични дни. И специалният ни поздрав към нашите съграждани е – както днес отбелязваме деня на свети Игнатий Богоносец, се моля всички да бъдем истински богоносци, за да може Христос със своята любов да ни пренесе до необятните си жилища и действително да бъдем истински щастливи, сплотени, много всеотдайни в името на семейството и на Майка България. Светли празници!”, пожела Петър Паунов.