Скала обърна пътнически влак край Якоруда, Красимир Папукчийски: Слава Богу, няма пострадали хора

Пътническият влак Септември-Добринище дерайлира заради скала край Якоруда. За щастие при поредния влаков инцидент няма пострадали хора. Нанесени са щети върху релсовия път.

Паднала е земно-скална маса върху железния път и последвал удар на пътническия влак Септември-Добринище в нея. След удара е дерайлирал локомотивът на композицията с първа талига.
Движението на влаковете в междугарието Якоруда-Белица бе спряно в 06,12 часа. Направена е организация за извозването на пътниците. Аварийни екипи и възстановителна техника бяха изпратени на мястото за отстраняване на щетите.

Няма пострадали пътници и служители на националния железопътен превозвач, съобщи изпълнителният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски и обясни: “Има свличане на скална маса и земни наноси, които са затиснали железопътната линия. Организирал съм почистване. За жалост това не е констатирано като слабо място. Много обрушвания са направени тази година, но за жалост не навсякъде можем да предвидим това нещо, че може да се случи”. Папукчийски уточни, че служител на компанията е обходил трасето час преди преминаването на влака, но не е имало индикации за свличане.

В 17,30 ч. беше възстановено движението на влаковете по линията Якоруда – Белица, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура”. Това не е първият подобен инцидент. При подобен инцидент на 19 ноември осем души бяха ранени, след като скални отломъци и земна маса паднаха на релсите в Кресненското дефиле.