Читалищният секретар Спаска Кудева от Сапарево: Станах баба за втори път през 2018 г., дано и през новата да сме здрави и успешни

Спаска Кудева
  • Таня Камбурова: За себе си пожелавам да съм добър родител, защото искам детето ми да е достоен човек

 

 

Магията на Коледа да донесе здраве, мир и благодат, си пожела кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски. Той благодари на всички, които му дават подкрепа, и окрили бистричани заедно да се справят с предизвикателствата.

 

Нека изкуството бъде водещата сила в обществото


Таня Камбурова

„В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, пожелавам най-вече здраве. Когато човек е здрав и силен, може да си проправи път през най-трудните пътеки и да достигне целите си. Пожелавам смелост в решенията си. Нека изкуството бъде водещата сила в обществото, защото то ни учи на добро, на дискциплина и най-вече ни учи да обичаме. А какъв смисъл има животът без любов? Нека съхраняваме традициите си, защото те са тези дълбоки основи, върху които градим настоящето. За себе си пожелавам да съм добър родител, защото искам детето ми да е достоен човек, който да допринася, да развива и да спазва моралните устои на нашето време. И колкото и да си мислим, че нещата няма да се оправят, не е така. Да не забравяме, че природата е съвършена и тя търси съвършения баланс. И не само на Рождество да сме по-добри, а всеки един ден да се събуждаме с доброто, защото тогава ще сме истински щастливи!”, каза Таня Камбурова, ръководител на Мъжки хор „Св. Иван Рилски” и Вокална група „Арт Поп”-гр. Дупница.

Да се възродят душите ни за човешка топлина, отзивчивост и добрина

 

Кирил Огненски

„Коледното настроение е навсякъде около нас – в красивата празнична украса, блещукащите светлинки, коледните песни, в благата дума и добрата усмивка. Изтичат и последните дни на  отиващата си 2018 година – сложни, противоречиви, наситени с много събития. Всеки от нас имаше своите победи и загуби, своите хубави мигове и лоши моменти като мозайка на картината Живот. Измина още една година от живота ни. За някои тя донесе нова работа, за други любов, за трети – късмет. Някои се радваха на безгрижие и хубави емоции, при други тревогите бяха повече, но важното е, че изпратихме и тази година живи и здрави. И както се роди Божият син, за да дарява любов, така да се възродят душите ни за човешка топлина, отзивчивост и добрина. Желая здраве, щастие и благодат на всички вас и семействата ви! На самодейците от читалище „Народни будители 1926” пожелавам все така да поддържат българските традиции и обичаи.

Аз лично изпращам една прекрасна година, изпълнена с много хубави моменти, година, в която станах баба за втори път – едно  прекрасно малко създание се появи през отиващата си година и донесе много щастие за мен и цялото ми семейство. Пожелавам на себе си и на хората около мен много здраве, една също такава щастлива, весела, изпълнена с обич и успехи нова година!

Като читалищен секретар искам да благодаря на членовете на Управителния съвет и на всички, които бяха до мен през изминалата година, които ме подкрепяха и помагаха във всяко мое начинание и без помощта на които нямаше да се справя. И въпреки трудностите, които срещаме, все пак успяваме да работим и да разнообразяваме живота на хората от селото”, каза Спаска Кудева, секретар на НЧ „Народни будители 1926”, село Сапарево.