Избраха Александър Близнаков за Футболист на годината в Дупница

  • За най-добър отбор бе отличен „Марек U19”, а призът за най-добър млад талант бе връчен на Стоил Борисов

Александър Близнаков е Футболист на годината на Дупница за 2018-а. Сърцатият играч на „Марек” бе единодушно избран за най-полезния състезател на дупнишкия клуб през отминаващата година. Снажният полузащитник се отличаваше със своите точни отигравания и постоянството си през всичките мачове.

Отляво надясно: Най-добрият млад талант Стоил Борисов, капитанът на „Марек U19” Симеон Димитров и Александър Близнаков
Цветан Видински награди със специален сервиз треньора в школата Димитър Стойков.

Преди няколко месеца той преживя семейна трагедия, след като неговият баща – директорът на СУ „Св. Климент Охридски” Илия Близнаков, почина, но дори и това не сломи футболиста, който винаги бе на ниво в двубоите.

Председателят на ОбС-Дупница Емил Гущеров награждава Румен Даскалов, Васил Ранчев, Даниел Никифоров и Костадин Йоцов.

Когато бе обявено името му, цялата зала избухна в бурни аплодисменти за един от любимците на феновете. За отбор на годината съвсем закономерно бе избран тимът на юношите на „Марек” до 19 години, които се състезават в Елитната юношеска група. Призът за най-добър млад талант пък бе връчен на Стоил Борисов. На тържествената церемония в Спортната зала в Дупница присъстваха редица бивши легенди на „Марек”, спортни деятели и официални лица.

Методи Чимев и бившият нападател на дупничани Еньо Кръстовчев

Сред тях бяха кметът Методи Чимев, председателят на ОбС-Дупница Емил Гущеров и депутатът Радослава Чеканска. Президентът на клуба Борис Паризов не успя да присъства, но от далечна Италия бе изпратил поздравително писмо до всички в клуба и феновете, което бе прочетено от водещите.

Градоначалникът Чимев и вицепрезидентът на „Марек” Васил Василев наградиха един от най-славните ветерани на клуба – Георги Сапинев.

Още подробности в печатното издание