Volkswagen ще предложи истински всъдеход

В близките 3 годии марката Volkswagen ще предложи на световните пазари SUV, който ще си съперничи като проходимост на Jeep Wrangler, Land Rover Defender и Mercedes-Benz G-Class. Бъдещият модел на германския производител обаче ще се отличава от конкурентите си.

Самата марка Volkswagen никога не се е асоциирала с истински всъдеходи. Първите две поколения на Touareg действително се справяха добре ивън асфалта, тъй като са оборудвани с постоянно задвижване на четирите колела и понижаващи предавки в раздатъчната кутия, но при третата генерация това отсъства. Така единственият истински всъдеходен модел на немците е пикапът Amarok (на снимката), но неговата цел е по-различна.

Сега в компанията искат да компенсират липсата на подобен автомобил и вече активно работят върху пълноценен всъдеходен модел, твърди Auto Bild. Според информациите, той ще ке казва Volkswagen T-Rug, ще получи ръбат дизайн и ще излезе в две версии – къса с 3 врати и дължина 4,5 метра, и удължена – с 5 врати и дължина 4,85 метра.

Разработката на подобен автомобил е била потвърдена от шефа на отдела за стратегическо развитие на компанията Михаел Йост още в началото на декември. Най-интересното е, че T-Rug ще бъде с електрическо задвижване, като в основата му ще лежат основни компоненти от платформата MEB.

Всъдеходът ще получи два електромотора – по един на всяка ос, както и комплект литиево-йонни батерии, които ще му осигурят пробег с едно зареждане в рамките на 550 км. Не се идключва възможността бъдещият модел да се появи и под марката Ford, след като двата световни автомобилни гиганта ече се договориха за съвместна разработка на лекотоварни автомобили.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg