Поп Йордан отслужи литургия на празника Божик в Спатово, Снежана Стоянова от Сандански донесе торта

Яне Каменаров, Елена Каменарова и поп Йордан

Санданското село Спатово стана домакин на християнския празник Божик. Организатори са Формация “Леб и Вино” на Елена и Яне Каменарови. Празникът започна с божествена света литургия в храм “Св. Георги”, отслужена от свещеник Йордан и после продължи на площада с водосвет.

Председателят на читалището в Спатово
Поп Димитър на хорото

На празника присъства и отец Димитър от село Джигурово. В програмата участваха ” Леб и Вино”, ФГ ” Стримона” към НЧ ” Отец Паисий – 1919″, град Сандански и зурнаджийски групи от района. За доброто настроение на местните и гостите на площада, се погрижи оркестърът на Георги Андонов от Сандански и музиканти от Петрич.

Стоян и Лиляна

Официални гости бяха Снежана Стоянова и Андон Ризов от Сандански. Кмет на с. Спатово е Миглена Държанлиева , а председател на НЧ “Георги Попиванов” е Петър Янчевски, който организира участието на 30 винопроизводители от Спатово и околните села, в празника на виното. Всички вина бяха наградени и дегустирани от гостите. За провеждане на празника Божик имаше и спонсори, а Снежана Стоянова поднесе голяма торта за десерт.
Роска Ноцкова