Преизбраха Михаела Крумова за ОбС шеф в Кюстендил, трима пуснаха празни пликове

Михаела Крумова

Михаела Крумова получи доверие на общинските съветници за нов мандат като председател на Общински съвет- Кюстендил. Тя бе преизбрана за този пост за следващия 6- месечен мандат по време на днешната последна за годината сесия на ОС в града. Съветниците избраха петчленна комисия по избора, с председател адвокат Кирил Станчев.

След тайния вот той обяви, че за кандидатурата на Михаела Крумова, която бе и единствена, са гласували 30 от общинските съветници, като трима от тях бяха пуснали в изборната урна празни пликове. Михаела Крумова е на този пост от месец юни 2016 година.

“Благодаря за оказаното доверие. Надявам се, че до края на мандата ще запазим добрия тон. Да работим все така в диалог и в разбирателство, независимо от разногласията по определени въпроси, критиката да бъде градивна. Винаги съм била обективна и диалогична в работата си, така ще продължа и занапред. Предстои тежък мандат, в година с 2 избора- за ЕП и за местна власт и напрежението в местния парламент ще се повиши. Надявам се обаче, да продължим да взимаме решения полза на гражданите”, заяви след избора си Михаела Крумова.

Пред общинските съветници тя направи отчет за предходния си 6- месечен мандат. За този период под нейно председателство са проведени 7 заседания с днешното, взети са 134 решения по 134 докладни, от тях 126 внесени от кметът Петър Паунов.

Най- активните общински съветници са били за тези 6 месеца са Кирил Станчев с23 изказвания, Мая Шишкова с 13, Огнян Атанасов с 10, Иван Андонов с 9, Валери Йовев и Атанас Гергинов с по 7.

Краси Ценкова