Porsche Macan S, което не е за всеки

Компанията Porsche има собствено подразделение – Porsche Exclusive Manufaktur, което се занимава с индивидуализация на стандартни модели. Неговата последна разработка е специален вариант на обновеното Porsche Macan S, при което дори на стелките има кожа.
Автомобилът е оборудван с пакет Sport Design и изцяло е боядисан в сив цвят Volcano Grey Metallic, който е използван дори за малките декоративни елементи на броните, на праговете и на 20-цоловите джанти. Кросоувърът е получил и специален дифузьор на задната броня, който е по-агресивен от този на стандартния Macan S. 

Като контрастиращи елементи са използвани боядисаните в черен гланц дръжки на вратите, както и тръбите на спортната изпускателна система, чийто звук може да се регулира.  Интериорът на тази машина също се отличава от предлагания за модела. В случая има комбинация от черна и бяла кожа, както и допълнителни елементи на предния панел и на вътрешната част на вратите.
От компанията твърдят, че в използваното за салона дърво има вграден метал, който осигурява специален блясък. Приборният панел, циферблатът Sport Chrono и предпазните колани също са в бежов цвят Mojave. Кожени елементи има дори на стелките.
Технически това Porsche Macan S не се отличава от стандартния модел. S-версията се задвижва от 3,0-литров турбодвигател с мощност 354 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,4 секунди, а максималната скорост е 254 км/ч. Не се съобщава обаче колко струва тази ексклузивна версия на кросоувъра.

 

 

 

Източник: topgear.bg