Ето я новата Supra

Първи снимки на новото поколение на Toyota Supra бяха публикувани в изданието Toyota Supra. Фотосите са взети от германското подразделение на японския производител, което поставя купето сред „очакваните нови модели на марката”.

До момента официалните снимки на спортния модел бяха на прототип, покрити с камуфлаж, но въпреки това неговият външен вид не е тайна, тъй като автомобилът бе засичан по време на тестове. Външният му вид до голяма степен повтаря този на концептуалния FT-1 от 2014 г., като обаче е опростен. 

Серийната версия е останала без релефен капак и тясна главна оптика, ,азлични са и външните огледала. Тя ще получи предните стойки в тъмен цвят, в който са боядисани също корпусите на огледалата, предния сплитер, допълнителнитe елементи по предната и задната част, както и за покривът.

Новата Toyota Supra разделя една платформа с шесто поколение на BMW Z4. Двата автомобила се различават и като дизайн, и като настройки на двигателите и шаситата. Те ще получат два 2,0-литрови бензинови мотора на BMW с по 4 цилиндъра, както и 3,0-литров с 6 ци.индъра, който също е на баварския производител.

Официалната премиера на спортното купе ще се състои по време на автосалона в Детройт през януари. Поръчки за модела вече се приемат, но първата партида е само за членове на клуб „Supra 900”. Цените на автомобила ще стартират от над 51 000 долара.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg