Носителката на 5 награди „Пирин фолк” Цветелина Веселинова ще весели кюстендилци в новогодишната нощ

Цветелина Веселинова ще весели кюстендилци и гостите на града в новогодишната нощ. Носителката на 5 награди от „Пирин фолк”- Сандански през тази година ще пее на площад „Велбъжд” , като част от празничната програма, която започва в полунощ.

От община Кюстендил са подготвили и много подаръци за всички, които ще предпочетат да посрещнат 2019 година в центъра на областния град.

29- годишната певица Цвети Веселинова на 6-годишна възраст става част от хор „Бодра смяна”. Там прекарва 11 години в музикално обучение по теория и практика, концертни изяви, конкурси и турнета.

В продължение на 10 години участва в представления на Софийската опера и балет, в постановки като Бохеми, Тоска, Турандот, Кармина Бурана, Макбет и много други. След това посещава уроци по поп и джаз пеене, солфеж и пиано, но винаги носи в себе си фолклорната музика и я изпълнява с удоволствие.

Завършва Журналистика и Връзки с обществеността в курса на проф. Любомир Стойков.

С прецедент ще остане в историята XXVI- тото издание на международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство “Пирин Фолк” Сандански 2018.

За пръв път един изпълнител спечели първата награда и в двата конкурса и това именно е Цветелина Веселинова, която изпълни авторската “Сърце на место” и народната “Едно мало дете”.

Краси Ценкова