Млади ротарианци от Дупница събраха по 58 кг брашно и ориз само за ден в помощ на бедни семейства

  • В кампанията „Купи и дари” може да се включите и днес 31 декември, вижте и останалите събрани продукти от вчерашния ден

 

58 кг ориз и 58 кг брашно събраха само за един ден инициаторите на кампанията „Купи и дари” в Дупница. По този начин младите ротарианци подкрепят социално слаби семейства. Кампанията продължи три дни като 31 декември е последният.

„Купи и Дари” е истинско въплъщение на коледното вълшебство, което ни напомня за нашата добринка и сила да създаваме щастие. Нека на третия ден се случи коледно чудо и всички продукти се удвоят! Имаме нужда от вашата помощ!”, казаха младите дупничани. В предпоследния ден от кампанията бяха събрани още:

Консерви 41 бр.
Макарони 33 пакета
Боб 22 кг
Леща 22 кг
Прах за пране 19 пакета
Кухненски гъби 12 пакета
Тоалетна хартия 16 пакета
Мокри салфетки 21 пакета
Шампоан 12 бр.
„Приканваме ви да заделите част от своите покупки или да закупите нещо допълнително, което да оставите в нашите кошници, брандирани с логото на проекта на касовата зона в някои от големите магазини в Дупница. Идеята е да се съберат продукти от първа необходимост и храна (дълготрайна, пакетирана, консервирана). Продуктите ще бъдат раздадени на социално слаби семейства лично от нас в няколко села около град Дупница” допълват младежите. Във фейсбук страницата на събитието „Купи и Дари” са посочени търговските обекти, в които може да се включите в кампанията.