Oфроуд ванът на Mitsubishi

Не сте чували за Delica D:5? Разбираемо – с оглед на факта, че Mitsubishi не предлага минивана за пазарите в Европа. Последната генерация на модела, който е комбинация между ван и SUV, дебютира през далечната 2007 и в много страни замени Space Gear. В рамките на автосалона в Токио японската компания ще представи офроуд прототип на модела.

Концепцията използва стандартната за Delica D:5 система на двойното задвижване (с три режима – 2WD, 4WD и Lock), но има и пълен набор от пластмасови защитни елементи за каросерията. Багажникът на покрива предполага възможност за много товар по време на експедиции, а LED-светлините на покрива ще позволяват да се движите без притеснение в гората нощем. Червените калобрани са приятен дизайнерски акцент в контрастен цвят – но и подсказват, че автомобилът ще се движи извън асфалтовите пътища. От Mitsubishi не разкриват нищо за окачването, но по всяка вероятност клиренсът е увеличен.

За задвижването се грижи стандартният за модела 2,2-литров дизел със 170 к.с. и 392 Нм, комбиниран с 8-степенен автоматик. Все още не е ясно дали концепцията е предвестник на серийна офроуд модификация на Delica D:5.
Източник: autobild.bg