Треньорът на сапаревобанските футболисти Атанас Стоилов: Кметът Гелев и екипът му страшно много подкрепят „Германея”, с повече труд ще успеем

Атанас Стоилов
  • Алесандро Дамянов, Спас Спасов, Антон Славчев и Калоян Йосифов напускат отбора, новите попълнения ще станат ясни на 12 януари

 

Старши треньорът на представителния тим на ФК „Германея” (Сапарева баня) Атанас Стоилов даде специално интервю за в. „Вяра”:

– Каква бе изтичащата 2018 година за мъжкия отбор на ФК „Германея” (Сапарева баня)?

– Според мен 2018-а като цяло беше успешна. Поех отбора през зимата на 2018 година на дъното със спечелени едва 8 точки. Създадохме добра организация, направихме и добра селекция и  успяхме през пролетта да натрупаме достатъчно точки, с които да се спасим от изпадане, и то изцяло със спортно-технически средства. В решителния мач в Гоце Делчев срещу местния „Пирин” завършихме наравно и останахме в групата. През есента на 2018-а натрупахме 20 точки със съвсем различен състав, силна подкрепа на общинското ръководство, начело с кмета Калин Гелев и зам.-кмета, и това даде своето положително отражение. Ще зимуваме спокойно и ще се опитаме напролет да увеличим точковия актив колкото се може повече.

Калин Гелев

– Два различни дяла изиграха футболистите на отбора. През пролетния дял на изминалото първенство в последния мач в Гоце Делчев се решиха нещата около по-нататъшното съществуване в групата. През есенния дял от новото първенство отборът, който ръководите, стартира отлично, получиха се по-късно някои негативни резултати и накрая отново завършихте, класирайки се на 12-о място в таблицата за временното класиране. Какъв е Вашият коментар относно това?

-Завършваме годината на 12-о място, но разликата с отборите пред нас до 7-о място е едва 5 точки. Стартирахме много добре, след това настъпи лек спад, което се отрази на класирането ни в края на полусезона, но смятам, че на този етап не сме показали изцяло потенциала си и със сигурност можеше да сме по-нагоре в класирането.
– Много често се получаваха лоши резултати вследствие на нефутболни средства на терена. Бихте ли изтъкнали в кои срещи стана това и как смятате да се преборите за в бъдеще, за да може напролет отново за отбора на „Германея” да се заговори в положителен аспект?
– За жалост доста често в България се получават резултати  вследствие на нефутболни средства и от това страда футболът ни. Ние, за разлика от други не отбори, не разчитаме на такива средства и искаме всичко да се решава на зеления килим.

-В кои срещи бяхте изненадани от противниковите отбори, вследствие на което се стигна и до неочаквани негативни резултати.
– Смятам, че в групата всички отбори се познаваме доста добре, така че да говорим за изненади, е много трудно

– Докога ще почиват футболистите активно? Кога ще стартира зимната подготовка по етапи, места и брой контролни срещи и противникови отбори. Очаква ли се промяна в отбора – напускащи и привличане на нови футболисти?

– Започваме на 12.01.2019-а, събота, от 11,30 в Сапарева баня. Предвиждам наличните футболисти да вземат участие в 7 контролни срещи, както следва:

19.01. – със „Струмска слава”

26.01. – с „Левски 19”

30.01. – със „Сливнишки герой”

02.02. – със „Септември 19”

06.02. – със „Спортист” (Своге)

09.02. – със „Славия 19”

16.02. – с Железница

Допълнително ще се доуточняват мястото и часът на мачовете.

Относно селекцията:

Със сигурност ни напускат – Алесандро Дамянов, Спас Спасов,  Антон Славчев и Калоян Йосифов. Последните двама преминават в „Миньор” (Перник), за другите не съм уведомен къде ще играят за в бъдеще. Доста от футболистите ни са търсени от други отбори, което от една страна ни радва, но от друга знаем, че трябва да направим така, че да не се усети тяхната липса напролет. Имаме проведени разговори с футболисти от други клубове. Кои от тях ще облекат тренировъчния екип на „Германея”, ще има яснота на 12 януари

– Кой отбор е най-достоен да стане член на втора лига от следващото първенство?
– „Хебър” (Пазарджик) и „Оборище” (Панагюрище).

– Какво пожелахте на ръководството, футболистите и феновете на отбора по повод настъпилата 2019 година?
-Пожелах новата година да донесе повече хубави моменти и много здраве. На ръководството искам да изкажа специални благодарности за подкрепата, която ни се оказва непрекъснато, и се надявам да продължим да работим така добре и занапред.