Тъжна вест! Актьорът Иван Ласкин издъхна на 48 години, признаваше: Нямам ключ на устата

Иван Ласкин

Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. На 28 декември м.г. той беше приет във ВМА. Вчера бе съобщено, че е излязъл от комата и според всички състоянието му се подобрявало. Но уви.

Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди  филми. През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”. През последните години умът и острият му език имаха свой  „живот” в социалните мрежи –  коментарите му предизвикваха люти спорове и стотици споделяния.

„Аз нямам ключ на устата. Всичко, което мисля, излиза през челюстно-говорния ми апарат и смятам, че това се нарича почтеност”, казва Ласкин през октомври 2017 г.  в предаването „Преди обед”. Ласкин умееше да описва любовта си – към дъщерите си и към Александра Сърчаджиева, и да говори публично за нея.  Ласкин провокираше и с участията си в различни риалити формати.  През 2012 г. в телевизионен ефир сподели, че има проблеми с алкохола, а в последните си интервюта отклоняваше темата с чувство за хумор. „Аз съм един средноедър българин, който обича да пие вино с приятели”, бяха неговите думи в предаването „Преди обед”.

През последните години Ласкин казваше, че пише поеми и есета. Преди да ги събере в книга, на  48-годишна възраст загуби битката за живот.