Брутален Ford Explorer за полицията в САЩ

Полицейските автомобили в САЩ почти винаги впечатляват бруталния си външен вид и новият Ford Explorer не прави изключение от това правило. Всъдеходният модел се появи съвсем скоро на пазара, а вече е готов и неговият вариант, предназначен за органите на реда.

Засега от компанията не разкриват техническите характеристики на машината, но все пак уточняват, че тя ще получи 3 варианта на задвижващ агрегат. Това са 3,3-литров бензинов V6, който ще се предлага и за хибридна модификация, както и 3,0-литров EcoBosst. За всички версии са достъпна единствено 10-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Полицейската версия на всъдехода е получила усъвършенствана система за охлаждане и специално настроени спирачки със стоманени дискове, предназначени за преследвания с висока скорост. Освен това, този Explorer има специална система за теглене, която може да издържи натоварване до 2268 кг.

Салонът на автомобила е направен от специална лесно чистеща се тъкан. Има и система за следене за „потенциално опасно поведение”, която автоматично затваря вратите и прозорци при възникване на извънредна ситуация. Също така, всъдеходът е специално подсилен, за да може да издържи на удар с друг автомобил или препятствие на пътя.

 

 

Източник: topgear.bg