Внимание: Пияни зад волана по празниците: Кюстендилка с 1,54 промила алкохол заседна в канавка с колата си, в Сапарева баня спипаха шофьор с 2,96 промила

  • 32-годишен криволичи с 2,62 промила край Коркина

 

46-годишна кюстендилка самокатастрофирала между селата Багренци и Нов чифлик в 10,20 часа на Богоявление. Дамата явно е празнувала до късно и сутринта, без много да му мисли, се метнала зад волана на своето “Рено”. Явно обаче погълнатият от нея алкохол все още е действал, тъй като пътуването й приключило между двете кюстендилски села, като колата се е спряла в канавката и се е отървала с лек удар. Добре почерпената жена е извадила луд късмет, че не е предизвикала по-тежка катастрофа с непоправими щети, коментираха полицаи. При проверка от страна на униформените дрегерът е отчел резултат 1.54 промила в издишания въздух. Задържана е с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. При извършена в района на с. Коркина проверка от бобовдолски полицаи на 32-годишен кюстендилец се оказало, че мъжът е във видимо нетрезво състояние зад волана. Оказало се, че дрегерът отчел резултат 2.62 промила алкохол в издишания въздух. Досъдебно производство е започнато по случая в РУ-Бобов дол.

Също добре почерпен бол спипан и 52-годишен водач на л.а. „Опел“, който е задържан за 24 часа в ареста на РУ-Дупница. При направената проверка с дрегер от страна на полицаите той отчел резултат 2.96 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена в Сапарева баня, а по случая е започнато досъдебно производство в РУ-Дупница, уведомен е дежурен прокурор.