БФС-Кюстендил обучава футболни съдии на безплатен курс

Огнян Пешев

В паузата на футболните първенства в страната Българският футболен съюз не почива, а организира курс за съдии. Такъв ще се проведе и на територията на Кюстендилска област.

“Съдийската комисия при Областния съвет на БФС – Кюстендил организира курс за футболни съдии. Каним за участие всички желаещи – младежи и девойки от областта, които имат навършени 16 г. към датата на започване на курса. Той започва на 4 февруари 2019 г. и ще се провежда в зали на стадионите “Осогово” в Кюстендил и “Бончук” (Дупница), като уточняваме, че курсът е безплатен”, каза Огнян Пешев – инструктор на СК при ОС на БФС – Кюстендил. Той допълни, че желаещите могат да се запишат при него на място, както и на тел. 078 55 22 51 и 0887 92 32 20. Заявки за участие в курса могат да бъдат подадени и при Владимир Владимиров, председател на Съдийската комисия, на тел. 0888 001264.

“Надявам се, че желаещи ще има. Към момента доста бивши футболисти от нашата област ръководят мачове или са съдийски наблюдатели във всички нива от първенствата. В Кюстендилска област има и две дами, така че и нежният пол напира към тази професия, което ни радва”, каза още Огнян Пешев.