Костадин Слаев и Симеон Вешев са новите футболисти в Банско

Симеон Вешев

29-годишният защитник Костадин Слаев, играл в отборите на „Верея” и ЦСКА-1948, се завръща след тригодишно отсъствие отново в родния си клуб. Той е отхвърлил офертите на елитния „Дунав” (Русе), както и на втородивизионните „Локомотив” (София) и „Пирин” (Благоевград).

24-годишният халф Симеон Вешев е рожба на ДЮШ на „Чавдар” (Етрополе). Той бе поканен да акостира на стадион „Свети Петър” през изминалата година, но тогава предпочете да играе за местния си отбор „Чавдар” (Етрополе). При победата на „Чавдар” над „Банско” с 4:1 през есента едно от попаденията беше негово дело. Симеон Вешев става четвъртият аматьорски национал, който облича фланелката на „Банско” след вратаря Петър Начев и защитниците Атанас Пашалиев и Любомир Граминов.

И двамата новаци ще се присъединят към отбора на „Банско” на 14 януари, когато ще бъде първата тренировка от зимната подготовка за пролетния дял на първенството на ЮЗ трета лига. Отборът на „козлите” ще се готви до 21 януари при местни условия. След това от 21 януари до 2 февруари ще бъде на лагер-сбор в Сандански. Засега са предвидени да се изиграят следните контролни срещи:

На 23 януари срещу U-19 на „Пирин” (Благоевград);

На 29 януари срещу „Струмска слава” (Радомир);

На 2 февруари срещу „Беласица” (Петрич);

На 6 февруари срещу „Добруджа” от град Добрич;

На 9 февруари срещу „Пирин” (Благоевград);

На 13 февруари срещу „Миньор” (Перник);

Уговаря се и контролен мач срещу втородивизионния отбор на „Борац” – гр. Велес, Р. Македония.