Топ дизайнер шие костюмите на танцьорите за откриването на „Сурва” в Перник

Най-ексцентричният тоалет, който е шила Александра, е в Академията за изящни изкуства във Венеция.
  • Александра Петрова: Най-шикозната рокля с опашка сътворих във Венеция, вдъхнових се от „Божествена комедия” на Данте

 

Една от най-популярните дизайнери в Перник Александра Петрова шие костюмите на танцьорите, които ще открият 28-ото издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва 2019“. Уникалните облекла на момичетата и момчетата от Masters of the dance ще блеснат на грандиозния спектакъл на 25 януари от 18 часа пред Двореца на културата, с който ще бъде поставено началото на мащабната фиеста.

Чаровната и талантлива дизайнерка Александра Петрова се представя с колекция от рокли в престижната церемония по връчване на наградите „Златната игла 2018“ по покана на проф. Любомир Стойков. С това не спират изявите на Александра, защото тя е и сред участниците в „БГ Модна икона“, награждаването на най-стилните и успели българи, организирано от Академията по мода. На това събитие тя представя авторска колекция от рокли, олицетворяващи промяната на женските настроения.

„Когато започна да шия тоалет или рокля, първо се съобразявам с идеята, която има човекът, разпитвам го какви цветове харесва, неговия стил, както и каква музика слуша, защото това е фактор, който определя начина му на обличане“, сподели Александра Петрова.

Тя не скри, че при мъжкото облекло предизвикателството е много по-голямо, защото мъжете са много по-критични, разбира се, че и жените имат своите специални изисквания.

Най-ексцентричният тоалет, който е шила Александра, е в Академията за изящни изкуства във Венеция, където е учила известно време.

„Трябваше да се вдъхновя от „Божествена комедия” на Данте Алигиери, направих една дамска рокля, която беше с качулка и с множество рогове по главата, които продължават към гърба, имаше и една опашка. Същата рокля участваше във „Венецианското биенале 2015“, коментира Александра Петрова, която с усмивка заяви, че не харесва оранжевия цвят.