Мария Габриел обявява ученически конкурс за компютърна рисунка, победителите печелят посещение на ЕП в Брюксел

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел обявява ученически конкурс за компютърна рисунка на тема “България в Европа: минало, настояще, бъдеще”, посветен на Националния празник на страната 3 март. Авторите на най-добрите рисунки ще бъдат поканени в Европейската комисия в Брюксел, където Мария Габриел предвижда организиране на изложба на творбите на победителите броени дни преди празника като част от тържествено отбелязване на 3 март. Победителите в конкурса ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев в периода 19-21 февруари.
Конкурсът се реализира с подкрепата и съдействието на Министерството на образованието и науката.
Целта на конкурса е да даде възможност за изява на творческите заложби на учениците, както и да провокира техния интерес свободно да интерпретират темата според своето собствено разбиране за родината, независимо дали става дума за обект, събитие, личност, или за лични преживявания и мечти, даващи израз на връзката с България. Творческото съревнование е разделено в две възрастови категории, обхващащи учениците 8.-9. клас и 10.-12. клас на всички училища, школи, клубове и центрове за подкрепа на личностното развитие от страната. Всеки участник може да изпрати 1 творба.
Рисунките, участващи в конкурса, трябва да бъдат представени на хартиен носител с размер на листа формат А3 – паспартирана бяла с размери 50х70 см.
Всяка творба следва да бъде придружена от етикет, залепен в долния десен ъгъл на лицевата страна на рисунката, съдържащ: името на творбата, имената на автора и годините, учебно заведение. На обратната страна на рисунката е необходимо да бъде залепена по-подробна информация със: име на творбата, трите имена на автора, възраст, учебно заведение/школа, електронен адрес и телефон за връзка.
Във всяка от категориите ще бъдат отличени по 6 творби.
Рисунките трябва да бъдат изпратени с пощенско клеймо най-късно 22 януари 2019 г., с придружаваща декларация за съгласие относно обработката на личните данни, в Представителството на Европейската комисия в България на адрес:
1000 София, ул. “Г. С. Раковски” № 124,
Представителство на Европейската комисия в България,
За конкурса „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“