10-годишно дете и още 4-ма пътници влязоха в болница – 18-годишен джигит с “Хонда” отне предимство на “Ситроен” в Кюстендил

  • Засеченият автомобил се завърта и се удря в насрещно движещ се л.а. „Опел“

 

Безумното поведение на един млад шофьор на пътя едва не доведе до фатални последици за пътуващите хора в три автомобила в Кюстендил. Малко след 18 часа на кръстовище в областния град, образувано от улиците „Спартак“ и „Стоян Венев“, 18-годишен водач на „Хонда“ отнема предимство на движещ се по улица „Спартак“ автомобил „Ситроен“. Вследствие на нетолерантното поведение от страна на младия мъж и неспазване Закона по пътищата засеченият автомобил се завърта и се удря в насрещно движещ се л.а. „Опел“.

При произшествието са пострадали 42-годишният водач на ситроена и 4-мата пътници, сред които и дете на 10 години.

“Случи се около 18 часа. Виновникът за инцидента, млад джигит, както винаги в такива случаи остана невредим. Веднага пристигнаха две линейки, които откараха пострадалите. Късмет имаха хората и в двете коли, тъй като улицата е една от натоварените в града, с няколко „легнали полицаи” и скоростта, с която карат, не е голяма”, казаха хора, станали свидетели на катастрофата.

На петимата пострадали им е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница, като по информация от лечебното заведение няма данни са опасност за живота им. “Имат леки натъртвания и външни наранявания, но нищо по-обезпокояващо. Уплахът, който са изживели, е доста по-голям”, доуточниха от кюстендилската болница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.