Около 150 шивачки от италианската фирма „А. М. Шуус“ ЕООД очакват да получат заплатите си за 2016  и 2017 г., след като всички процедури по изплащане на възнаграждението им са приключили, казаха работили във фирмата по Нова година. Проблемът сега е дали Инспекцията по труда в София или тази в Кюстендил трябва да внесе документациата, ведомостите, за да може на всяка от шивачките да бъде начислена конкретната сума – до около 2 хил. лева, пише kmeta.bg. Със свое решение от 7 декември 2018 г. Софийският градски съд обяви дружеството в несъстоятелност по искане на Главна инспекция по труда. Шивачките вече са подали заявления да получат заплатите си –  някои имат да взимат по три заплати за минал период. Плюс обезщетения при съкращение, болнични, отпуски и т.н. Проблемът сега е в това, че няма определен синдик на фирмата, който да подготви документацията с конкретните суми за получаване, коментираха експерти. Ще трябва решение на централното ръководство на НОИ. Ведомостите са в София, защото съдебното дело е в столичен съд, а и фирмата е регистрирана в София. Просто институциите си прехвърлят топката една на друга и не искат да свършат работа. Защато ако решат нащия случай – ще има и нови такива казуси, оплакват се работници.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ами нали госпожата Манолова успя да си направи пиар за тяхна сметка!!!! А къде е сега ? Търчи из България и лъже други нещастни хорица за да влезе в още по-голямата политика! Жалкото е че хората се хващат на лъжите и като удавник за сламка!

  2. Тя кого ли не излъга ама незнам защо и се връзват хората.Медийна звезда сама си верва на лъжите а се знае че гони цел за по-голем пост.

Comments are closed.