От новосформирания клуб „Лик” в Сандански почетоха издъхналата Здравка Итева, Венеция Йорданова, Правда Мавродиева, Вангелия Поповчева четоха стихове

Илияна Тошева и Иван Данаилов

Новосформираният преди месец клуб “ЛИК” в Сандански се събра на втора среща, за да обсъди организационни въпроси и почете паметта на своята съгражданка Здравка Итева с прочит на стихове от поезията й. Сбирката се състоя в градската библиотека, а водеща бе Илияна Тошева, която е и председател на “ЛИК”.

Вангелия Поповчева, Правда Мавродиева, Клара Шуманова

Поканен бе санданчанинът Иван Данаилов да разкаже за Здравка Итева, родена в Сандански на 10.06.1937 г., която наскоро почина в София след боледуване. Първото представяне на единствената й книга “Аз, витрувиянският човек” се проведе на 12.05.2017 г. в тронната зала на Епископска базилика-Сандански и тя беше много щастлива, че в родния град бе представена поезията, при перфектна организация от Илияна Тошева.

На среща в новосформирания клуб

Санданчани бяха доволни да се запознаят със Здравка Итева и творбите й. В библиотеката стихове четоха Венеция Йорданова, Правда Мавродиева, Вангелия Поповчева и Роска Ноцкова. Накрая се поставиха въпроси относно предстоящото откриване на артгалерията в Дома на културата и набавяне на средства за клуба чрез подаряване на нови книги и оформяне на кът.