Диджеят Ивайло Димов дарява уникална къща за благотворителна кауза, призна: Хората станаха завистливи и лицемерни, гледат да те стъпчат

Ивайло Димов по време на работа
  • Дупничанинът, който живее в Бобов дол, сътворява невероятни къщички от камък, дърво и глина

Диджеят Ивайло Димов започна благотворителна инициатива, с която иска да помогне на дете, нуждаещо се от лечение, съобщи самият той пред „Вяра”. Той живее в Бобов дол и е DJ от 14-годишен, като в последните години има доста професионални ангажименти. Работил е в онлайн радиа и постепенно се насочва и към пускането на музика в клубовете.

Къщичката, която диджеят дарява за благотворителност.

От повече от година и половина насам вече се занимава и с правенето на малки къщички. Подчертава, че използва материали от природата – сътворява красивите предмети от камък, дърво и глина. Единствено силиконът, който служи за залепването, е изкуствен. Повечето от къщичките са в старинен стил, като някои от тях разполагат и с дворчета и пейки, както и елхички.
„Преди правех подобни къщички много по-често, но в последно време ги правя основно, когато имам поръчка. Реших една от тях да бъде обявена на търг и най-високата сума, която спечели, да я даря за благотворителност. Когато получа парите, веднага ще оповестя колко са те чрез медиите. Все още не съм избрал коя кауза да подкрепя, но искам сумата да отиде за дете, което най-много се нуждае от парите за своето лечение”, каза пред „Вяра” Ивайло Димов.

Някои къщички си имат дворчета и пейки., направата им отнема 4-5 месеца. 

Диджеят използва свободното време, което има, за да се отдаде на хобито си и доста хора започват да го търсят, за да си закупят от интересно направените къщички.
„Това си е моето хоби и се чувствам много добре, когато се занимавам с него. Направата на една такава къщичка му отнеме време от порядъка на 4-5 месеца, което си е доста време. Помолих много хора и медии да ми помогнат за разгласяването за тази моя инициатива, но поради една или друга причина не срещнах необходимата подкрепа. Това е нещо положително и смислено и колкото повече хора разберат и се включат, толкова по-добре. Трябва да си помагаме с каквото можем. Проблемът е, че в последно време хората станаха много завистливи и студени. Лицемерието е голямо и не знам докъде ще ни доведе всичко това. Имам преки наблюдения от случващото се в обществото ни, защото ходя по участия на доста места. Хората вече не са това, което бяха навремето. Гледат, ако могат, да се стъпчат и унищожат, вместо да ти помогнат за нещо. Много бих искал ние, диджеите, както и всички хора, да си оказваме помощ и да се подкрепяме. Всички ние сме гости на тази планета, но сме и едно голямо семейство. Би било хубаво да правим много по-добри неща един за друг и животът ни да е по-спокоен и по-щастлив”, завърши Ивайло Димов.

 

Вестник “Вяра” уведомява своите читатели