Новото попълнение на „Беласица” Атанас Карачоров: Голямата ми мечта е Петрич да се върне в професионалния футбол

Атанас Ангелов Карачоров е роден на 18 юни 1998 година в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави в отбора на „Спартак” (Пловдив) при треньора Тодор Живондов. По-късно е в школата на Раковски от град Раковски отново при същия треньор. От 2012 до 2018 година е в ДЮШ на „Лудогорец” (Разград), където от нападател вече е преквалифициран на краен защитник – ляв и десен. Тук негови треньори са Георги Керкелов, отново Тодор Живондов, Галин Иванов, Милан Чирич, Петър Пенчев и Ради Здравков. Винаги е играл в по-горна възрастова група заради качествата, които притежава като футболист. На 17-годишна възраст играе във втория отбор на „Лудогорец” (Разград), член на втора лига. Дебют в първия отбор на „Лудогорец” прави в официален мач срещу „Черно море” (Варна) през 2017 година. Бронзов медалист е с отборите на U-17 r U-19 на „Лудогорец” (Разград). Участник е в мач на младежкия отбор на „Лудогорец” за младежката ШЛ през 2017 година при треньора Юри Васев. Последният му отбор за 2018 година е „Спартак” (Варна), при треньора Енгибар Енгибаров. Решава да се прибере от дългогодишното митарстване и след разговор с настоящия управител на ОФК „Беласица” Венко Папалюгов се съгласява да облече фланелката на този тим. Преди да стартира зимната подготовка на петричкия тим, Атанас Карачоров даде интервю за „Вяра”:

-Атанасе, преминал си през доста отбори. Къде се чувстваше най-добре?


– В „Лудогорец” (Разград), подчертавам го по категоричен начин. Там нещата са поставени на европейско ниво – материална база, екипировки, терен, обноски, финансова обезпеченост и т.н., и т.н.
– От кой треньор си най-доволен до момента за израстването ти като футболист?
– Всеки един от треньорите даде по малко от себе си, но най-много съм доволен от Тодор Живондов. С него работихме заедно в три отбора.

– Какво надделя при прибирането ти в Петрич и да заиграеш в третодивизионния „Беласица”?
– Още като малък излязох от родния си дом и край и носталгията винаги ме е преследвала. Чух хубави думи за новия ръководител на петричкия футбол Венко Папалюгов и реших да разговарям с него. Харесаха ми вижданията му и най-вече това, че има желание отборът да се върне във втора професионална лига. Това засили желанието ми да се включа по-бързо и да дам всичко от себе си и да помогна за реализирането на всичко това. Редно е да спомена посредническата дейност на младия петрички талант Петър Караангелов, който в момента е в ДЮШ на „Лудогорец” (Разград).
-Познаваш ли се с някого от наличните футболисти на ОФК „Беласица”?
-Единствено с Тодор Кръстев, който беше също в ДЮШ на „Лудогорец” (Разград). Аз не съм конфликтна личност и се надявам да намеря език с всички колеги от отбора на „Беласица”.
-С каква нагласа и намерения ще играеш с фланелката на „Беласица”?
-Амбициран съм да покажа качествен футбол и да зарадваме с добри игри ръководството, треньорския щаб и феновете. Дано да стъпим час по-скоро на стадион „Цар Самуил”.
-Апелът ти към „Комити”?
-Да проявяват известно търпение и да ни подкрепят в най-трудните моменти на футболния терен. Това е пътят към връщане на „Беласица” в по-горната втора лига, което според мен ще се случи в най-скоро време.